19th Ave New York, NY 95822, USA

Polityka prywatności

 

I Postanowienia ogólne

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników Serwisu (dalej także „Użytkowników”) w związku z korzystaniem przez nich z Usług za pośrednictwem Serwisu wolnosczdrowiepasja.pl (zwanym dalej „Serwisem”)
  2. Usługodawca dokłada wszelkich starań celem zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych przez Użytkowników podczas korzystania z Serwisu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

II Administrator Danych Osobowych

Administratorem danych osobowych Użytkowników przekazywanych w związku z korzystaniem przez nich z Usług za pośrednictwem Serwisu (dalej: „Dane Osobowe”) jest Usługodawca, tj. Wolność Zdrowie Pasja z siedzibą w Gdańsku, ul. Stefana Batorego 6, 80-251, NIP: 8481591532, REGON: 221539877, zwany dalej Administratorem.

III Zasady gromadzenia Danych Osobowych Klientów

  1. Przeglądanie zawartości Serwisu nie wymaga podawania przez Użytkownika Danych Osobowych, lecz może się wiązać z korzystaniem z plików Cookies, w zależności od ustawień, jakich dokonał Użytkownik.
  2. Wypełnienie i przesłanie formularza przez Użytkownika Serwisu, wiąże się z koniecznością podania przez Użytkownika wymaganych przez formularz Danych Osobowych.
  3. Dane Osobowe Użytkowników są przetwarzane w następującym zakresie:
    a) w celu procesu obsługi kontaktu informacyjnego
    b) w celu przeprowadzenia procesu zamówienia złożonego przez podstronę wolnosczdrowiepasja.pl/planer-2022
  4. Dane osobowe użytkowników mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, pod warunkiem, że Użytkownik wyraził na to zgodę. 

IV Zakres przetwarzania Danych Osobowych oraz okres ich przetwarzania

  1. Administrator poprosi Użytkownika o podanie następujących Danych Osobowych które to Użytkownik podaje w formularzu:
  • Nazwa,
  • Adres,
  • adres poczty elektronicznej,
  1. Inne dane, które poda Użytkownik w formularzu rejestracyjnym
  2. Usługodawca gromadzi także dane o adresie IP Użytkowników w celach statystycznych
  3. Dane osobowe Użytkowników będą przechowywane przez okres świadczenia Usług chyba że przepisy prawa przewidują dłuższy okres ich przetwarzania;

V Uprawnienia Użytkowników

  1. Każdy Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  2. Każdy Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do Prezesa UODO, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych jego dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

VI Informacje handlowe

  1. Administrator może przesyłać Użytkownikom, w tym na podane przez nich adresy e-mail, informacje handlowe na temat produktów i usług Administratora oraz innych produktów i usług, pod warunkiem, że Użytkownik wyraził zgodę na ich otrzymywanie. Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę.

VII Wykorzystanie plików Cookies – tzw. „ciasteczek”

  1. „Ciasteczka” to pliki tekstowe zapisywane przez przeglądarkę na dysku komputera Użytkownika, w celu przechowywania informacji służących do identyfikowania Użytkownika bądź zapamiętywania historii podejmowanych prze niego działań.
  2. Serwis używa technologii, takich jak pliki cookie, local storage i podobnych służących do zbierania i przetwarzania danych osobowych oraz danych eksploatacyjnych w celu personalizowania udostępnianych treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach. Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. Twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie.
  3. Korzystając z Serwisu, poprzez odpowiednie skonfigurowanie ustawień Twojej przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie Cookies i innych podobnych technologii zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas Cookies lub innych podobnych technologii, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki lub zrezygnować z korzystania ze
  4. „Ciasteczka” są wykorzystywane w celu:
  • identyfikowania Użytkownika i poprawnego przypisywania mu danych historycznych, zebranych podczas poprzednich wizyt w Serwisie Administratora,
  • aby lepiej dopasować treści i reklamy dostępne do oczekiwań i zainteresowań Użytkownika,
  • tworzenia statystyk oglądalności podstron Serwisu.
  1. Użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie na jego komputerze „Ciasteczek“, m.in. za pomocą ustawień przeglądarki.
  2. W sekcji Pomocy przeglądarek można znaleźć instrukcje jak wyłączyć zapisywanie przez przeglądarkę „Ciasteczek”.

VIII Bezpieczeństwo

  1. Połączenia związane z wypełnianiem formularzy odbywają się za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.
  2. Zaleca się jednak samodzielne zachowanie zasad bezpieczeństwa. W szczególności należy zachować w poufności login i hasło i nie udostępniać ich osobom trzecim.

IX Przekazywanie i Udostępnianie Danych Osobowych

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych

X Prawa Użytkowników

Administrator zapewnia Użytkownikowi możliwość usunięcia jego Danych Osobowych ze Zbioru Danych na jego żądanie, a także w innych przypadkach, na podstawie przepisów obowiązującego prawa.

 XI Kontakt:

Katarzyna Kaczmarek. Wolność Zdrowie Pasja, ul. Stefana Batorego 6, Gdańsk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.